Modena sport

Статті > Маловідомі гірськолижні курорти України

     Україна має декілька менш відомих гірськолижних курортів, які пропонують хороші умови для лижного відпочинку. Хоча ці курорти можуть бути менш відомими, вони все ще пропонують відмінні умови для гірськолижного відпочинку та мають свій унікальний шарм і привабливість для відвідувачів. Ось декілька з них:

Гвоздів

     Лижний комплекс Gvozdiv пропонує активний зимовий відпочинок за містом, де відвідувачі можуть провести кілька днів. У готелі гостям запропонують затишні номери для проживання, а в ресторані “Провінція” можна насолоджуватися вишуканими стравами. У зимовий період комплекс працює як лижний курорт і має на території дві траси: одна довжиною 200 метрів з перепадом висоти 35 метрів, а інша - 220 метрів з перепадом висоти 40 метрів. Також доступні бугельні підйомники. Крім лижних трас, на території є також траса для сноутюбінгу, а для маленьких гостей - дитячий схил. Не потрібно брати з собою гірськолижне спорядження, оскільки на місці є пункт прокату і продажу лиж та сноубордів.

Де: Київська область, Васильківський район, село Гвоздів, вулиця Ярова, 30

Гвоздов. Гірськолижний курорт. - YouTube

Ворохта

     Туристичне селище розташоване поруч з мальовничим Карпатським перевалом, тож ви матимете можливість не лише насолодитися неповторною красою цього регіону, але й зробити кілька чудових фотографій для сімейного альбому на його тлі.

     Колись Ворохта була відома як найкращий гірськолижний курорт України, але сьогодні ситуація змінилася. В комплексі залишилася лише одна траса, що має середню складність і протяжність 500 метрів. Цього зазвичай достатньо для початківців та тих, хто не має багато досвіду в катанні на лижах.

Де: вулиця Данила Галицького, 3, Ворохта, Івано-Франківська область

Верховина. Гірськолижний курорт Верховина: фото, карта, відгуки.

Верховина

     Для відпочинку у місцевому курорті необхідно пройти по вузькій гірській дорозі, яка веде до селища Верховина, розташованого в долині Чорного Черемоша. Гори навколо вражають своєю красою та величчю і добре відомі серед шанувальників екотуризму, адже більшість з них прокладено популярними гірськими маршрутами по Українських Карпатах.

     Важливо зазначити, що тут великий акцент зроблено на лікувально-оздоровчий туризм, оскільки в мальовничих околицях зосереджено понад сто природних джерел мінеральних вод. Тому, у поєднанні з первозданною природою, чистим гірським повітрям і лісом, це ідеальне місце для оздоровлення організму та активного відпочинку.

     Для гірськолижних розваг тут облаштовано кілька трас. На горі Пушкар є спуск довжиною 380 метрів, обслуговується тільки бугелем. Якщо ви вирушите в сусіднє село Ільці, там можна скористатися трасою серйознішого рівня складності, яка має майже 700 метрів протяжності.

Де: гора Пушкар, Верховина, Івано-Франківська область

Курорт Верховина Вид Зверху