Modena sport

Статті > Як вибрати взуття для дитини?

Як вибрати взуття для дитини?

Все, що пов'язано з дітьми, вимагає особливої батьківської уваги і відповідального підходу до вибору кожної дитячої дрібниці, особливо по відношенню до дитячого одягу або взуття. І якщо з одягом все більш-менш зрозуміло - головне, щоб не сковував рухів, був із натуральних або якісних синтетичних матеріалів, а також був приємний до тіла і зручний при догляді. А ось із взуттям все набагато складніше, адже дитяча нога постійно формується, тому, важливо так підібрати взуття для дитини, щоб не заважати правильному розвитку стопи і, при цьому, забезпечити необхідний комфорт дитячим непосидючим ніжкам. Так, як же правильно вибрати взуття для дитини? Як вибрати взуття для дитини на зиму? Чи потрібне дітям ортопедичне взуття? На ці та інші питання ми постараємося відповісти в цій статті.

Як вибрати взуття для дитини: рекомендації для розсудливих батьків

  • Перед вибором будь-якого взуття для дитини, будь-то літні сандалі, весняні гумові чоботи або зимові уггі, батькам важливо пам'ятати, що взуття повинно виконувати дві головні функції: захищати ноги дитини від пошкоджень під час ходьби по різних поверхнях, а також підтримувати оптимальну температуру ніг (не парити і не давати ногам замерзнути).
  • Головні критерії вибору дитячого взуття для будь-якого сезону такі: наявність невеликого каблучка, супінатора для підтримки правильного зводу стопи, широкого носка і твердого задника.
  • Як підібрати правильний розмір дитячого взуття? Для цього необхідно обвести ніжку дитини на папері, потім виміряти лінійкою або метром довжину від великого пальця до п'яти, додати 1 см - таким чином, вийде необхідний розмір дитячого взуття. При виборі зимового взуття для дітей допускається додавати максимум 1,5 см. Під час примірки дитячого взуття в магазині, дорослий може перевірити правильність розміру "похідним способом" - вільна відстань між п'ятою і взуттям має бути не менше середнього пальця дорослого.
  • Таблиця розмірів - LEGIT — взуття та аксесуари
  • Мокрою осінню і весною важливо зберегти ноги дитини сухими. Саме тому головні вимоги до дитячого взуття на мокрі сезони - це стійкість до вологи при будь-яких обставинах. 
  • Ортопеди всього світу вкрай не рекомендують взувати дитину у взуття б/у. Справа в тому, що кожна нога формується по-своєму, тому в якому б ідеальному стані не було дитяче взуття після носіння, взувати його іншій дитині небажано.
  • Щоб вибрати якісні кросівки для дитини, необхідно перевірити якість швів і підошви. Підошва повинна згинатися в місці ближче до пальців, а шви повинні бути рівні без слідів клею, устілку краще вибирати знімну. Не можна вибирати дитині кросівки впритул, рекомендований 1см запасу для дитячого взуття дуже актуальний при виборі кросівок для дитини.
  • Щоб привчання дитини до самостійності було легким і зручним для дитини, краще вибирати дитяче взуття на липучках,системі BOA, а не шнурках. Сучасні відомі виробники використовують якісну фурнітуру взуття для своїх моделей, тому батьки можуть не турбуватися про те, що взуття буде недостатньо фіксуватися на ногах.
  • шнурки горжеткиГрати в Reflex Warm GTX Reflective/BlackЗимове взуття Viking Espo Jr Чорне гортексове горжетко
  • Повнота - важливий критерій при виборі взуття для дитини. Існує три види повноти - широка повнота, середня і вузька. При неправильно підібраній повноті взуття, відбувається неправильний розподіл навантаження на м'язи ніг дитини. Щоб правильно підібрати взуття по повноті варто пам'ятати - нога дитини не повинна бовтатися у взутті.
  • Звичайний або високий підйом дитячої ноги вимагає підбору відповідного взуття.
  • Здоровій дитині зі звичайною дитячою стопою ортопедичне взуття не потрібне. Іншими словами, справжнє ортопедичне взуття показане тільки дітям з доведеними серйозними проблемами з розвитком гомілковостопного суглоба. Більш того, в такому випадку ортопедичне взуття виготовляється на замовлення, тільки так воно буде виконувати функції по корекції стопи.