Modena sport

Статті > Топ-3 локації для велопрогулянки в місті Київ

Весна у самому розпалі і жага до покатушок на велосипеді тільки сильнішає. Свіже повітря, мінімум контактів з людьми, а ще й гарні краєвиди довкола. Чи це не щастя? 

1. Труханів острів

     Якщо ви хочете подивитися на історичний центр Києва збоку, то Труханів острів – ідеальне місце для цього. Острів розташований між головним руслом Дніпра та його притокою Десенкою та з'єднаний з правим берегом пішохідним мостом. Кілька років тому було проведено реконструкцію мосту, додали освітлення/підсвічування у темний час доби, а також змінили покриття. Тепер міст став велопішехідним, оскільки центром проходить велосипедна доріжка.

     Труханів острів у теплу пору року наповнений відвідувачами: спортсмени тут тренуються, велосипедисти катаються та вивчають місцевість, городяни відпочивають на пляжах та базах відпочинку. Тут працюють кафе, ресторани та дискотеки. До речі, острів популярний не лише влітку, взимку його заполонюють охочі поринути у ополонку на Водохреща.

     На Труханів острів легко доїхати велосипедом від парку Муромець, або з Поштової площі через парковий міст. Також по велодоріжці можно легко спуститися до цього мосту з Європейської площі.

Екскурсія "Труханів острів"

2. Пирогів

     Національний музей народної архітектури та побуту України, або музей просто неба Пирогів, відкрив свої двері в 1976 році. Вже 45 років відвідувачі музею можуть познайомитись з архітектурою та побутом мешканців усіх історико-етнографічних регіонів України. Сюди входить Наддніпрянщина, Поділля, Полісся, Карпати, Полтавщина-Слобожанщина та Південна Україна. Експозиції цікаві, багато будинків можна відвідати та подивитися пристрій побуту в ті часи. Але не менш цікаво взяти велосипед і проїхати по всьому музею, тому що територія його просто величезна і оглянути все за одне відвідування досить складно. До речі, на території Пирогово проводяться різноманітні свята, наприклад, традиційна Масляна, Великдень, Фестиваль Весни.

Де покататися на велосипеді у Києві та за містом

3. Пуща-Водиця

     Пуща-Водиця – унікальне місце на околиці Києва. Мало хто з киян не бував тут. До Пущі, як її часто називають, йде легендарний трамвайний маршрут №12. Чим він легендарний? По-перше, йому вже понад 100 років він курсує з 1900 року. По-друге, це стратегічно важливий маршрут, який з'єднує центр столиці (Контрактова площа) та Пущу-Водицю. По-третє, у воєнні роки цей маршрут трамваю доставляв бійців на лінію фронту, забирав поранених, а також цим повідомленням доставлялися дрова в місто холодними зимами.

     Сама Пуща-Водиця зараз займає лідируюче місце як приміська зона відпочинку. Вона приваблює каскадом озер, чистими піщаними пляжами, розвагами на воді (прокат човнів та катамаранів), а також розвиненою інфраструктурою у вигляді магазинів і кафе. І, звісно, ​​ліс. Неймовірний, густий, із чистим повітрям. Тут можна кататися і кататися, головне не заблукати.

Файл:Парк «Пуща-Водиця» 005.jpg — Вікіпедія